Schouderklachten

Schouderklachten

Heeft u last van schouderklachten? Dit kan erg vervelend zijn in uw dagelijks leven. Vaak wordt bij schouderklachten de diagnose ‘peesontsteking’ of ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) vastgesteld. U kunt hier bijvoorbeeld ontstekingsremmers voor innemen. Helaas geeft dit vaak op lange termijn niet het gewenste effect. Laat u behandelen door onze chiropractor in Nijmegen.

 

De oorzaken van schouderklachten

Een ontsteking in uw schouder ontstaat niet zomaar. Schouderklachten ontstaan vaak door:

  • een slechte (werk)houding
  • herhaaldelijk dezelfde activiteiten
  • overbelasting van uw schouders en rug
  • (sport)blessures
  • slecht functioneren van de nek en bovenrug

 

Door bijvoorbeeld een slechte (werk)houding kan er een langdurige spierverkramping ontstaan die trekt aan de pees. Hierdoor komt er veel spanning en irritatie op te staan. Dit kan er dan ook voorzorgen dat u een pees- of slijmbeursontsteking krijgt.

 

Uw schoudergewricht heeft een spiercoördinatie nodig om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Dit is nodig omdat uw schouderkop over het algemeen erg los hangt in de kom. De spiercoördinatie moet er dan ook voor zorgen dat uw schouder zo goed mogelijk in deze kom blijft hangen. Door overbelasting van uw schoudergewricht kan het voorkomen dat uw omliggende spieren ook voor irritaties gaan zorgen. Deze moeten namelijk bijspringen. Alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat uw schouderklachten erg vervelend kunnen zijn.

 

Behandeling schouderklachten

Voordat u behandeld kan worden  zal de chiropractor eerst een aantal vragen stellen over uw klachten. Ook zal er gevraagd worden naar uw gezondheid en eventuele andere klachten die u heeft. Wanneer de chiropractor alle antwoorden heeft verzameld zal er een gericht onderzoek plaatsvinden. Dit zal gedaan worden op basis van beweeglijkheid van de gewrichten (palpatie), orthopedische en neurologische testen.

 

Als dit onderzoek is voltooid zal er gekeken worden of wij, bij Chiropractie Nijmegen, u kunnen helpen met uw klachten. Als dit zo is, dan zullen wij een behandelplan opstellen en geven wij advies over bijvoorbeeld uw voeding en sport.

 

Let wel op: schouderklachten zijn goed te behandelen, maar dit is niet van de een op de andere dag gedaan. Het vergt best wat geduld en het is dan ook van belang dat u zich houdt aan het behandelschema van de chiropractor. Hiermee kan er een terugval worden voorkomen.

 

Heeft u last van schouderklachten?

 

Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Nijmegen of Bennekom.

OPENINGSTIJDEN

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00